понеділок, 28 березня 2016 р.



Формування ІКТ-компетентності вчителів-початківців

22 березня 2016 року на базі Кагарлицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 відбулося навчання вчителів початкових класів з методики викладання навчального предмету «Інформатика» у школі І ступеня, в якому взяли участь 15 педагогів району. Леся Ходос, методист РМК, наголосила, що формування ІКТ-компетентності учнів – один із пріоритетних напрямків розвитку сучасної загальної освіти. Тамара Бондар, заступник директора з навчально-виховної роботи Кагарлицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3, координатор навчання, зазначила, що метою курсу «Інформатика» є формування й розвиток в учнів інформаційно-комунікаційної компетентності та ключових компетентностей для реалізації їхнього творчого потенціалу й соціалізації в суспільстві.
Тамара Василівна презентувала матеріали з власного досвіду роботи та з досвіду колег, а також пояснила принципи роботи з навчальною програмою в 2-4 класах, мультимедійним посібником та дидактичними завданнями.
У ході проведення навчання учасники пройшли вхідне діагностування щодо рівня володіння комп’ютерною технікою та визначили рівень власної ІКТ-компетентності.
Усі отримали цікаві домашні завдання, які сприятимуть оформленню вчителями своїх матеріалів з досвіду роботи відповідно до сучасних вимог.

Немає коментарів:

Дописати коментар