четвер, 10 березня 2016 р.

Всеукраїнська українознавча гра «Соняшник» -2016

Всеукраїнська українознавча гра «Соняшник» -2016
в загальноосвітніх навчальних закладах
Кагарлицького району

Уже стало доброю традицією розпочинати перший весняний місяць з участі у Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник». Так, 3 березня 2016 року в шести навчальних закладах Кагарлицького району (Кагарлицькому НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцей», Кагарлицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 імені В.П.Дашенка, Буртівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Слобідській ЗОШ І-ІІІ ступенів Черняхівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, , Шубівській ЗОШ І-ІІІ ступенів) відбулася VIІ Всеукраїнська українознавча гра «Соняшник», у якій взяли участь 165 учнів 1-11 класів.
Навчальні заклади Кагарличчини щорічно є активними учасниками цієї гри, завдання якої вирізняються естетичним оформленням та цікавим змістом. Учні не лише показують свої знання з української мови й літератури, історії України, етнографії, фольклористики, мистецтвознавства, українознавства тощо, а й виявляють глибоку ерудицію, логічне мислення та кмітливість. Саме активність, допитливість, бажання пізнавати нове й спонукають школярів до участі в грі.
Цікавою й оригінальною формою роботи для всіх вікових категорій залишаються ребуси, які школярі, а особливо малеча початкової школи, із задоволенням розв’язують. Завдання «Соняшника» завжди неординарні. Так, у минулому 2015 році школярі дізналися, що слово «кав’яр» не має жодного відношення до кави чи кав’ярні, адже це застаріла назва риб’ячої ікри. А тиква – це не що інше, як глиняний посуд у формі горщика та ще багато-багато іншого.
У травні буде оголошено результати гри. І переможці, й учасники гарантовано отримають від оргкомітету  дипломи, сертифікати й подарунки.
Тож бажаємо успіхів і перемог нашим гравцям «Соняшника», а також шкільним координаторам, які сприяють залученню учнів до такої цікавої й пізнавальної гри!









Немає коментарів:

Дописати коментар